Båtutstyr til alle med gummibåt og plattform

MER ENN 25 ÅR SOM NORSK LEVERANDØR AV POLYMARINE OG WEAVER MARINE PRODUCTSÅpningstider kontor:
Man. - Fre. 10:00 - 17:00

Lør. STENGT
Ring oss:
918.70.921
Mail oss: post@tender.no

Forsiden
Nettbutikk - se notat
Weaver Snap Daviter
InstaLock Snap Daviter NY
Valg og montasje
Weaver reservedeler
Weaver Stand-Off
Weaver Trans. ARC
Weaver MotoSto
Weaver Leaver
Toggler - skjult mutter
Lim, duk og tettemiddel
Rens til gummibåt
Maling til gummibåt

Besøk nettbutikken


Lokal forhandler:
BestMarin  Sandefjord>>


Se våre annonser på:


.

Les omtalen ved montering av Weaver Snap Daviter i
Båtmagasinet


 


Monteringsanvisning for gummibåt

 
VALG AV KORREKT TYPE PLATTFORMFESTE
 
Med 10 alternative beslag til plattform/ endekant på moderskip finnes det et valg for alle kombinasjoner.

Har du en dreggvinsj eller badestige plassert på styrbord eller babord side, så plasseres jolla med baugen mot dette. Det tar mindre plass. Er det behov for å flytte jolle litt akterover og ut fra plattform finnes flere forlengede beslag.

En gummibåt i dag har pongtongdiameter på ca. 40 cm. og det ideelle festeområdet på jolla er ca. 30 cm. over vannspeilet (vi tenker oss i området kl. 01:00 til 02:00 om pongtongen var en urskive). Er plattform plassert lavt finnes beslag som løfter snap-festet opp (RS110RA/RA6 og RS110OS-UP).

Er plattform høyere enn 30 cm. over vannlinje vil et forsenket beslag være aktuell (RS110OS). Ved ekstra høye plattformer, og ved enkelte behov til seilbåter er det hev- og senkbare beslaget RS110SUP mye brukt. 

Du finner en målsatt skisse på de fleste beslag her>>

Mange velger å montere Quick Kit. Da er plattformbeslagene mulig å fjerne ved behov, samtidig som det er enkelt å bytte type beslag under montering og tilpassning.

Du har full oversikt på alle typer beslag og virkemåte av Quick Kit her>> 

Vi minner om at det er full bytte- og returrett på alt fra Weaver.


Monteringen av alle våre typer Snap Daviter anbefales fulgt etter denne fremgangsmåte;

1 - prøvemontering med oppmerking
2 - feste på jolle
3 - feste på plattformLes også omtalen ved montering av Weaver Snap Daviter i Båtmagasinet nr. 11/ 2010
1 - PRØVEMONTERING

Start med en prøvemontering for å finne riktig plassering av både festene på plattform og jolle. Foregår dette på vannet; sørg for å feste hyssing til komponentene!

Størst mulig avstand mellom festene er å anbefale og jolla bør sentreres best mulig i forhold til bredden på "moderskipet". Ser vi for oss pongtongen på jolla som en urskive er det mest vanlig å lime gummipad mellom klokka 1 og 2. Må denne limes over fenderlist, produktmerker, eller andre detaljer går dette greit. Det er kun når disse har for markerte utstikkende detaljer at vi anbefaler å skjære vekk noe av dette med en skarp tapetkniv. Har du behov for å tilpasse gummipad mot en D-ring (relingslinefeste), går det greit å skjære vekk en halvmåne av ytterkant på gummipad.

Forholdet i høyde mellom feste på plattform og feste på jolle behøver ikke treffe 100%. Mange synes det er greit at beslagene ikke ligger i nullpunktet og lager ulyder nattetid, hvis jolla ligger nede. Det er helt greit å måtte presse jolla noen cm. ned, eller løftes noen cm. opp for å få denne festet.

Ønsker du at jolla ikke får metallbeslag som stikker lengre ut enn jollas fenderlist må gummipad limes tilstrekkelig høyt på pongtongen.

 

2 - LIMARBEID
Lim.jpg (12889 bytes)
Lim 2-komponent 250ml.
P3026DE - PVC-lim. PVC-duken vaskes først forsiktig med MEK pvc-rens (Aceton kan også benyttes). Deretter påføres 1. strøk lim på både gummipad og jolle. Etter ca. 20 minutter påføres 2. strøk på gummipad og jolle. Etter 5-10 min. oppnås gode "kontaktlimegenskaper" og du er klar for sammenføyning (her kan 10 min. fort bli for lenge om du står i skyggen en varm sommerdag). Behold luften i jolla mens limarbeidet pågår.

Etter at gummipad er plassert på jolla anbefales at luften slippes ut av pongtongen slik at limfugene kan presses sammen med hele kroppsvekten din. Jolla fylles opp med luft dagen etter og din nye Snap Daviter er klar til bruk.

PVC-lim benyttes til Zodiac, Bombard, Grand, Brig, Zed, Sevylor, Yam, Quicksilver, Valiant, Arimar, Maxxon,
Narwhal, Honwave, Aquaquick, Walker Bay og alle kjente Østen-produserte båter.
 
Mek.jpg (8630 bytes)
Rensevæske før limarbeid

P2990DE - Hypalon-lim. Fremgangsmåten for limarbeid er mye den samme som for båter laget i PVC, men gummipad og jolle skal først slipes lett med fint sandpapir før vask med P510/ CL-tynner. Deretter påføres 1. strøk lim på både gummipad og jolle. Etter ca. 30 minutter påføres 2. strøk på gummipad og jolle. Etter nye ca. 5 min. oppnås gode "kontaktlimegenskaper" og du er klar for sammenføyning.

Hypalon-lim benyttes til Achilles, Stormway RIB, AB Inflatables m. fl.


VIKTIG;
For alt limarbeid gjelder regelen at det ikke skal være høy luftfuktighet (maks 60-65%). Unngå dermed "klamme" dager. Får limoverflaten et hvitt belegg er dette tegn på for høy luftfuktighet. Du bør da avslutte arbeidet og fortsette en dag med normal luftfuktighet. Det er rikelig med lim i boksen slik at vi anbefaler å aldri blande mer enn halvparten av gangen. En halv boks lim krever en halv flaske herder osv. Ideell temperatur under arbeidet er "romtemperatur, eller +/- 18 grader.

 
3 - FESTE PÅ PLATTFORM

Når limarbeidet er gjort gjenstår montasje av Snap beslaget på plattform. La Snap festene være koblet til gummipad og merk av for boring av 4 hull på hvert feste. Benytt de medfølgende skruer med skiver og låsemutter.

Har du en plattform med innvendig hulrom og det ikke lar det seg montere skrue med mutter finnes en god løsning. Dette er Toggler, en innvendig festemutter som gir maksimal styrke på din montasje. Les mer om Toggler her>>

Alt av skruer/ muttere som følger Weaver-fester har "US-tomme-dimensjon", ikke Europeisk millimeter. Med INSTA-LOCK benyttes Europeisk millimeter.


[Copyright: Alt materiale på Tender Marines nettsider er underlagt opphavsrett. Videre spredning, kopiering eller annen bruk er forbudt uten etter avtale med Tender Marine, dersom annet ikke uttrykkelig fremgår av sidene.]

MER ENN 25 ÅR SOM LEVERANDØR AV POLYMARINE OG WEAVER MARINE PRODUCTS

© 2023 - 2024 Tender Sport Marine - Skolmar 23 - 3232 Sandefjord - Norway - last update: januar 16, 2023